Mijn favorieten

AankoopOost West Makelaars als aankoopmakelaar bespaart ook u geld
Bij de verkoop van uw bestaande woning twijfelt u er niet aan dat het verstandiger is een makelaar in de arm te nemen. Maar waarom niet bij de aankoop van uw nieuwe woning? Als koper is het vaak liefde op het eerste gezicht bij een woning. Alleen kunt u daardoor wel eens te snel over bepaalde aspecten heen stappen. Uw Oost West Makelaar onderhandelt net zo lang tot de prijs naar realistische proporties of nog scherper (lager) is teruggebracht. U zult niet de eerste koper zijn die duizenden of zelfs tienduizenden euro's bespaart. Onderstaand een beknopte omschrijving van wat u van ons mag verwachten gedurende het aankoopproces.
 
Oost West Makelaars brengt uw woonwensen in kaart
Samen met u inventariseren we uw woonwensen. Locatie: waar zoekt u een woning? Heeft u voorkeur voor een omgeving met voorzieningen op loopafstand of zoekt u liever de rust van een wijk ver van centrumvoorzieningen. Bent u of zijn uw kinderen afhankelijk van het openbaar vervoer voor school of werk, dan is de nabijheid van openbaar vervoer voorzieningen voor u waarschijnlijk een punt om op te letten. Kavelgrootte, tuinligging, aantal slaapkamers, parkeren op eigen terrein, wel of geen garage en zo heeft u waarschijnlijk nog veel meer specifieke woonwensen. We zetten ze samen met u op papier, zodat we heel gericht weten waar we allemaal rekening mee moeten houden. Ook bepalen we de prioriteit van uw woonwensen. Nu weten wij wat u zoekt.

Oost West Makelaars zoekt naar een geschikte woning
Tijd om op zoek te gaan naar een geschikte woning. We kijken in het huidige aanbod hebben ook samenwerkingen met diverse collega makelaars over hun woningaanbod die in verkoop komen. Gedurende het zoekproces wordt u persoonlijk begeleid door één van onze gekwalificeerde makelaars. Na ieder bezoek wordt het pand geëvalueerd op basis van de door u opgestelde criteria. Indien gewenst worden de zoekcriteria bijgesteld.
 
Oost West Makelaars bezichtigt de woning met u
Wanneer we een woning tegenkomen waarvan wij denken dat deze aan uw wensen voldoet en wanneer bij u ook de interesse is gewekt, maken we een afspraak voor een bezichtiging. Onze ervaring is dat potentiële kopers vaak met een meer emotionele instelling naar een woning kijken. Wij zijn erbij om er met een makelaarsoog naar te kijken, zoals de courantheid, taxatiewaarde, de bouwkundige staat van het huis en de wijkopbouw.
 
Oost West Makelaars beoordeelt de woning en de juridische documenten
We hebben samen met u de woning bekeken. Het allerbelangrijkste: wat vond u van de woning? Daarnaast natuurlijk onze vakkundige en objectieve mening. We kijken niet alleen naar de woning op zich, maar ook naar het eigendomsbewijs, eventuele bodemverontreiniging en juridische documenten, waaronder bestemmingsplannen en bouwvergunningen. Als het om een appartement gaat, kijken we verder nog naar de stukken van de Vereniging van Eigenaren. U en wij willen natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. En dat hoeft ook niet,
wanneer we alles goed voorbereiden.

Oost West Makelaars voert professionele onderhandelingen met als doel de beste aankoopprijs te realiseren
Eenmaal uw ideale huis gevonden breekt er een spannende, soms hectische tijd aan: de periode van onderhandelingen. Zeker hier komt onze expertise u van pas. Wij kennen immers de markt. Wij adviseren u over de maximale koopsom en houden u tijdens de onderhandelingen op de hoogte van de stand van zaken. Het is ons er alles aan gelegen om een zo scherp mogelijke prijs te realiseren. Immers, daar worden wij ook op afgerekend. Met de prijs alleen zijn we er nog niet. Het gaat ook om de beste voorwaarden qua oplevering, roerende zaken, ontbindende voorwaarden en overige condities. Het levert u altijd meer op dan het kost!
 
Oost West Makelaars regelt voor u een bouwtechnische keuring
Om niet voor verrassingen komen te staan en omdat u als koper een onderzoeksplicht heeft, hebben wij speciale afspraken met bedrijven die gespecialiseerd zijn in bouwtechnische keuringen. De verkoper of zijn makelaar heeft een informatieplicht. U, echter als koper heeft een onderzoeksplicht. Dit betekent dat u onderzoek moet (laten) uitvoeren, zodat u zekerheid heeft over de woning. Voert u dit onderzoek niet uit dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben.

Oost West Makelaars draagt zorg voor een correcte afwikkeling van de overeenkomst
Als er een overeenkomst tot stand is gekomen, zorgen we dat alles wordt geregeld met de verkopende partij. U mag ervan uitgaan dat alles wat we hebben afgesproken in de overeenkomst is vastgelegd en dat wij de overeenkomst tot de laatste komma hebben doorgelezen. Waar nodig hebben wij met de (makelaar van de) verkopende partij nog wat aanpassingen laten aanbrengen. Hierdoor kunt u met een gerust hart de overeenkomst tekenen.

Oost West Makelaars inspecteert de woning voor de notariële overdracht
Dit is om vast te stellen of de woning in de afgesproken staat wordt opgeleverd. We gaan op de dag van de overdracht samen met de verkopende partij en u de woning inspecteren. Dit doen we om te beoordelen of de woning er precies zo uit ziet als dat is afgesproken. Mocht dit niet geheel het geval zijn, dan zullen wij ervoor zorgdragen dat er bij de notaris een passende oplossing wordt afgesproken. We gaan samen naar de notaris en na ondertekening van de leveringsakte bent u echt de eigenaar van uw nieuwe woning.

Oost West Makelaars staat ook na de overdracht voor u klaar
Het kan voorkomen dat u na de eigendomsverkrijging van uw nieuwe woning toch nog iets tegenkomt waarbij u zich afvraagt of de verkoper wel of niet een bepaald gebrek kenbaar had moeten maken. Ook hier begeleiden wij u in. Wij weten immers welke wegen u dient te bewandelen. Kortom, bij Oost West Makelaars stopt het niet als u de sleutels krijgt, maar wanneer u tevreden bent. Dit is om vast te stellen of de woning in de afgesproken staat wordt opgeleverd. We gaan op de dag van de overdracht samen met de verkopende partij en u de woning inspecteren. Dit doen we om te beoordelen of de woning er precies zo uit ziet als dat is afgesproken. Mocht dit niet geheel het geval zijn, dan zullen wij ervoor zorgdragen dat er bij de notaris een passende oplossing wordt afgesproken. We gaan samen naar de notaris en na ondertekening van de leveringsakte bent u echt de eigenaar van uw nieuwe woning.
 
De éénmalige aankoopopdracht
Ook bieden wij u de mogelijkheid u te begeleiden bij aankoop indien u zelf een geschikte woning heeft gevonden. Wij zullen de woning dan samen met u bezichtigen en u begeleiden in het verdere traject. Uiteraard kunnen wij deze samenwerking voor een aangepast tarief aanbieden. Voor meer informatie hierover, kunt u contact opnemen met ons kantoor.